Аз съм единствената образована Мис България

Короната не ме е направила надменна - изповяда се пред Dnes.bg Антония
31 мар 2009 17:58, Петя Славова
345
Аз съм единствената образована Мис България
Снимка: БГНЕС

Руса, уплашена, неразбрана, току-що станала известна и още крехка за медийните нападки. Но и тя като повечето момичета е привлечена от идеята да бъде най-красивата, макар и все още  да е неподготвена за тежестта на короната.

Срещаме Антония Петрова, настоящата Мис България, непосредствено след доброволното й излизане от VIP Brother. Готова да се отбранява и да се докаже.

Ако VIP Brother не беше благотворителен, щяхте ли да участвате?

Не съм почитател на такъв вид формат предавания. Хората смятат, че те представят участниците в истинската им светлина, но това съвсем не е така. Много неща изглеждат съвсем различно.

Тогава грешка ли бе участието ви?

Не го смятам за грешка. Взех решение да вляза заради благотворителността. Излязох по собствено желание.

Причината е напълно обективна, въпреки че самите продуценти измислиха поне още три вероятни причини. Но няма нищо друго. Образованието ми е важно.

Все пак, ако знаехте, че Мис България трябва да влезе в къщата, щяхте ли да кандидатствате за титлата?

Не, изобщо нямаше да се боря за титлата. Участието в предаването стана ясно, след като бе минал полуфиналът.

До финала останахме само 10 момичета и тогава се заговори за влизане в къщата, но още не беше сигурно. Когато станах Мис България, а аз не очаквах да стана, разбрах, че ще участвам в благотворителния лайф.

Иначе смятам, че представянето ми беше достойно. Доказах, че мога да взимам изпити и докато съм в къщата, като на три от тях изкарах шестици.

Остават още три, които са доста тежки, и съм сигурна, че щеше да се отрази на самата мисия. Бях вече на крачка да се проваля и да не вляза в мисия, но не го направих и останах до последно.

Какво не успяхте да направите в къщата?

По-скоро успях да покажа себе си такава, каквато съм, а не каквато ме пишат във вестниците. А в медиите много се спекулира.

Аз наистина съм такава – явявам се на изпити и ги взимам. Чета. На много хора сигурно не им е било интересно да ме гледат с книга в ръка.

Предпочитат да съм с чаша, но аз не съм такава. Лягах си рано и не оставах до късно да празнувам.

Смятате ли се за различна Мис България?

Смятам, че съм единствената образована.

Коя Мис България харесвате?

Естествено, Евгения Калканджиева.

С кого от къщата искате да останете приятелка, ама честно?

С всички искам да остана приятелка. До този момент тези хора са ми били познати единствено от екрана. Имах хубаво мнение за всички, но някои от тях ме разочароваха. Затова пък други много ми харесаха.

Съжалявам наистина, че някои от тях не защитиха себе си със своето поведение в къщата. Зрителите ги харесват, а те не показаха, че заслужават да бъдат харесвани.

Участвате в кампанията за спасяване на Пернишкия театър. Каква е вашата роля в тази кампания?

Много съм съпричастна към различни благотворителни каузи. Освен със спасяването на Пернишкия театър, съм се заела и с каузата да изберат Белоградчишките скали за едно от седемте чудеса на света.

Казвате, че сте съпричастна към сценичното изкуство. Коя постановка гледахте последно и ви хареса?

“Фенове” и “Отблизо”. И много се радвам, че мога да помогна точно на театъра. Моментът е такъв, че преди няколко години случайно изгоря сцената на театъра и се надявам да помогна с моята известност тя да бъде възстановена.

Каква е ролята на изкуството по време на криза?

Суперважна. Показва го и историята ни. Духът, културата и образованието са ни спасили.

Как искате да ви възприемат хората?

Освен като красива – след конкурса се надявам, че ме приемат като такава, – и като образована, и умерена. Защото аз наистина съм такава.

Тежи ли короната?

Много тежи, а всеки иска да я носи, защото с нея идват освен много положителни неща, и много негативни.

Тази тежест как ви промени?

Изобщо не ме е променила. Абсолютно същата съм. Влязох като едно уплашено момиче във VIP Brother с идеята, че всички тези известни хора ще ме приемат.

Короната по никакъв начин не ми е повдигнала самочувствието и не ме е направила надменна. Звездната болест няма да ме зарази.

Защо блондинка, а не брюнетка?

Не смятам, че цветът на косата е определящ. Може би, ако бях брюнетка, също щяха да ме изберат за Мис. Тогава бих била доволна.

Надявам се, че са видели някакви други качества в мен, освен това, че съм блондинка.

Какви?

Възрастта, това, че мога да говоря чужди езици, че отстоявам собственото си мнение. Надявам се, че цветът на косата е последната причина да съм Мис.

Почти във всяко изречение споменавате образованието и благотворителността. Тогава да ги степенуваме по важност за вас.

Много е трудно, но ще отговоря така. Завършила съм международни икономически отношения и право.

Това е финалната права. Остават ми само три изпита. Ще нося с удоволствие короната. Не искам едното да пречи на другото. И точно заради това излязох.

Повечето хора си мислят, че съм дала приоритет на едното, но не е вярно.

Излязох, за да не давам приоритет на нито едното, тъй като така ще мога да се подготвя за изпитите си и след това ще съм много по-полезна за благотворителността, отколкото, ако бях останала вътре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Въпрос към Радио Ереван:- Какво прави информация, достигнала до блондинка?- Не е много ясно, вероятно отчаяно търси мозъка.:))))))))))
267
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
264, ти окончателно затвърждаваш стереотипа на тъпата блондинка :))) Я кажи, като ядеш компот от череши, събираш ли после костилките за да си ги посадиш? :))
266
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Наистина има за какво да се радваш, 264! Наистина! :-DА сега впрегни цялата си интелигентност и познай защо! :-D
265
0
 
0
 
! Отговори
Петър Петров преди 15 години
Стига сте наливали сол в раната на всички българи с това недоразумение бе *** журналисти. Никой не иска да чува за този ***. Искам медийно ембарго за мис България :(((((
264
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ay 256 mn se radvam 4e sam doprinesla za po dobro nastroenie.Za kompleksite gre6i6 ama kakto i da e sigyrno za6toto i az sam rysa i saotvetno glupava i ne se poznavam dobre i do tolkova ne moga da osuznaq ni6to.No vse pak dobre 4e te ima 4e da mi kaje6. I ti doprinese vse pak radvai se :)
263
0
 
0
 
! Отговори
конев преди 15 години
Мутренски кон
262
0
 
0
 
! Отговори
mm преди 15 години
И единствената,която може да спечели и Мистър БЪЛГАРИЯ
261
0
 
0
 
! Отговори
Dona преди 15 години
Наистина има конско излъчване. Не се ли вижда, не я ли виждат близките за да и кажат? Сигурно знае чужди езици и е интелигентна ,но конкурса е за красота. Сигурно все пак някога ще се види истински.
260
0
 
0
 
! Отговори
eva преди 15 години
много ми е интересно защо ми изтрихте коментара?Сега ми стана ясно вече защо 99,99% от мненията са против Тони...защото триете тези които я подкрепяме!Успех Тони, готина си, има много хора, които те харесваме....сигурно пак ще изтрият коментара ми
259
0
 
0
 
! Отговори
bobi преди 15 години
za6to e taka a ima6e takava krasyta na konkursa ,i kak moqe tozi TRAVESTIT YMRI MAIKATI
258
0
 
0
 
! Отговори
jivko преди 15 години
abe toj kade e dal parata za titlata trjbva da mrazi jenite ,,to tova ako e jena
257
0
 
0
 
! Отговори
XARABIA преди 15 години
mi kakvo da kajem ,,to se vijda az jivej zad graniza ,navsjkade se znae6e za krasivite BG momi4eta ama sega kato vidjt ;tova nedyrozomenie; le le na konkyrsa ,
256
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
254, днес направи деня ми много весел с твоите коментари, за което сърдечно ти благодаря! Смях се от сърце! Наистина си смешен(а). :-DКолкото до комплексите, нека ти кажа, че те невинаги са осъзнати, както е в твоя случай.
255
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"kompleks ot malocenost" Какъв си ти бе, ***?! :))) Само неграмотни ли защитават тая ***? Вземи си сложи кирилица или на село нямате? :))))
254
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Slu6ai ne mi govori za kompleks ot malocenost za6toto 6te te razo4arovam 4e pri men takuv nqma.A za obidite ti pruv/purva zapo4na,taka 4e za6to vaob6te komentira6.Za sravnenieto ne se obijdam no ti moje6 da sravnqva6 nqkogo samo ako go poznava6, a men ne mislq 4e nie se poznavame.Za miskata ne iskam da komentiram za6toto ve4e go napravih.No ne iskam ve4e da se zanimavam s va6ata osoba.
253
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не мога да кажа, че е мразена, но предизвиква в мен чувство на огромно отвращение.А тези от журито довечера да се разходят по "Ботев" в района на МЗ и ще видят поне няколко "миски", които са дори по-женстени от тонито.А госпожицата, когато завърши ТУ или УАСГ, тогава да ми се хвали с дипломи и образование. А между другото завърших второто си висше в унсс само за да правя компания на приятелката ми. Половината от състудентите ми не можеха да смятат, а излизаха с дипломи за финансисти.
252
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
много е гадно в цяла БЪЛГАРИЯ да те подритват нали ***
251
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Фактът, че ме нападаш с изрази като "***", "смотана особа" и разни подобни говори най-малко за две неща: 1. че си невъзпитан(а) и нямаш никакви други аргументи да ме убедиш в твоята правота, освен обидите, което пък от своя страна е сигурен признак на слабост и 2. че си наистина с ярко изразен комплекс за малоценност.И за последно - когато бях дете много ми беше мъчно, че нямах роднини на село, защото голяма част от децата около мен прекарваха ваканциите си все на село.Сега обаче грам не съжалявам за това. Но тук става въпрос не за теб или мен, а за "мис" Антония. И в този ред на мисли да попитам, ти защо се обиждаш, че те сравнявам с нея? Нали я харесваш? Виж, аз да се обидя е разбираемо, защото не я харесвам и си давам сметка, че всеки ден трябва да благодаря на Господ, че не съм като нея. Но ти?... :-D
250
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 15 години
Тази Вещица не стига че е грозна ами е и нахална.Наляво и надясно тръби че е образована,но и образованието и е купено като титлата.Та тя е *** и проста като ***!
249
0
 
0
 
! Отговори
Проницателка преди 15 години
Интелигентните хора не се перчат с образованието си като го натрапват всячески навсякъде ,където трябва и не трябва.И след като отрича,че гърдите й не са пълни със силикон,с какво са надути-освин с въздух под налягане.